אם היום אנחנו קונים טלוויזיה בחמשת אלפים, ובעוד עשר שנים טלוויזיה תעלה שבעת אלפים שקלים, אז בחסכון שלנו יהיה פחות או יותר שבעת אלפים שקלים. אבל זה כל מה שיהיה בו. אנחנו בעצם לא מעלים את ערכו, אלא רק שומרים עליו. כדי להעלות את ערכו אנחנו רוצים לקבל עליו תשואה כלשהי, וכאשר מדובר על חיסכון בבנק מדובר על ריבית שהיא התשואה שלנו. נמוכה, אבל עדיין תשואה.
אז כמה תקבלו על החיסכון שלכם בבנק?
ובכן, הבנקים מציעים מסלולים שונים של חיסכון, ולכל מסלול יש את התנאים שלו, היתרונות שלו והחסרונות שלו. בדרך כלל, ככל שתפקידו את הכסף שלכם לתקופה יותר ארוכה שבמהלכה לא תוכלו למשוך אותו, כך הבנק יעניק לכם ריבית גבוהה יותר על החיסכון. ככל שתפקידו את הכסף בצורה יותר חופשית, כך שתוכלו למשוך אותו באינטרוולים קצרים, הבנק יעניק לכם ריבית נמוכה יותר. כדי לחשב את התשואה על החיסכון, תוכלו להיכנס למה שנקרא מחשבון חיסכון. מחשבון זה מסייע לכם לחשב כמה יהיה לכם בחיסכון בעוד איקס שנים, אם תפקידו היום סכום מסויים, ואם תפקידו בכל חודש עוד סכום קטן כלשהו, ובהתאם לתקופת החסכון שאתם בוחרים בה. כך משל, אם היום תפקידו עשרת אלפים שקל, ובכל חודש תפקידו עוד שלוש מאות שקלים לחיסכון, ותהיו מוכנים לסגור את החיסכון למשך שלוש שנים, מחשבון חיסכון יוכל להגיד לכם כמה יכיל החיסכון שלכם בעוד שלוש שנים, כמה מתוך זה, זה הכסף שאתם שמתם בעצמכם, או מה שנקרא הקרן, וכמה מתוך זה, זה הריבית שהרווחתם על החיסכון, כלומר מה שהבנק נתן לכם.
למה חשוב להשתמש במחשבון חיסכון?
הבנקים מציעים לנו מסלולים מגוונים מאוד, אבל לא תמיד ההבדלים ביניהם הם כל כך גדולים. לפעמים אנחנו יכולים לסגור את הכסף שלנו לשנה אחת בלבד, ולקבל תנאים כמעט זהים לחיסכון של עשר שנים. כמו כן, ישנם מוסדות שונים שמציעים לנו אפשרויות חיסכון וכל אחד מהם מציע לנו תנאים שונים. לא תמיד הבנק יציע לנו את הריבית הטובה ביותר, ולמעשה הבנקים בדרך כלל לא מציעים את הריבית הטובה ביותר. תוכלו למשל לחסוך בקרן שהקים מקום העבודה שלכם, או בחברת ביטוח גדולה, או בבית השקעות גדול. באמצעות מחשבון חיסכון קל לכם מאוד לבדוק את האלטרנטיבות העומדות בפניכם, ולקבל החלטה על בסיס מידע מוצק ובדוק, ולא על סמך ניחושים או תחושות שעוברות לכם בראש בזמן שאתם קוראים חומרים שיווקיים של המוסדות השונים ושל הבנק שלכם.