כיצד לפעול במקרה של תאונת דרכים

למרבה הצער, תאונות דרכים מהוות חלק משגרת יומה של מדינת ישראל. הכבישים העמוסים, התשתיות הבלתי מספקות, רכבים ישנים, נהגים לחוצים ועוד מגוון סיבות אחרות יכולות להוביל גם אתכם למעורבות בתאונת דרכים. תאונות אלו עשויות לגרום נזקים לרכבים המעורבים, ואף עלולות לערב נפגעים בגוף ובנפש במידות חומרה קלות כקשות.

car

אפילו מעורבות בתאונת דרכים  קלה יחסית עשויה להוות אירוע טראומתי, מסעיר ומבלבל. על מנת לקבל  את פיצויי הביטוח המגיעים לכם בחוק חשוב להשתדל וזכור את כללי ההתנהלות הנכונים לאחר אירועים מצערים אלו.

 

חשיבות התנהלות נכונה בעת תאונת דרכים

על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל אדם המעורב בתאונת דרכים ונפגע ממנה, בין אם הוא אשם או לא, זכאי לתבוע פיצויים מחברות הביטוח או מגופים ממשלתיים. פיצוי זה ניתן בין היתר   עבור הוצאות רפואיות, סיוע סיעודי ואובדן כושר השתכרות. בנוסף, בעלי רכב מבוטחים זכאים לקבל  גם פיצוי עבור הנזק שנגרם לרכבם בגין תאונת דרכים, בין אם מחברת הביטוח שלהם או מחברת הביטוח של הרכב נוסף המעורב בתאונה. יחד עם זאת, קבלת הפיצויים כרוכה בהוכחת קשר ישיר בין התאונה לנזק שנגרם, ולכן קיימת חשיבות מרובה להתנהלות נכונה במהלך תאונות דרכים.

 

הישארו במקום התאונה

 בכל מקרה של תאונת דרכים חשוב להישאר בזירת האירוע גם אם אין נפגעים בנפש, על מנת להסדיר את האירוע בין המעורבים וחברות הביטוח שלהם. במידה שיש נפגעים, חובה להזעיק את המשטרה וחשוב שלא להזיז את הרכב עד לבוא המשטרה, על מנת שלא לשבש את ראיות האירוע.

 

פינוי נפגעים וטיפול רפואי ראשוני

 הדבר הבא שיש לעשותו באופן מיידי, במידה שקיימים נפגעים בזירת התאונה, הוא להזעיק אמבולנס או כוחות הצלה אחרים ולהמתין עד להגעתם. יש לציין כי עזיבה מוקדמת בטרם הגעת כוחות בטחון והצלה אל זירת התאונה, עלולה בהמשך להיחשב כהפקרה. מעבר לכך, בכל חשש לנזק גופני בגין התאונה חשוב לפנות בדחיפות לאבחון ולקבלת טיפול רפואי בחדר מיון. חשוב לזכור שלעיתים קרובות פגיעות בתאונות דרכים אינן ניכרות מייד לאחר התאונה, ולעיתים הן מורגשות רק לאחר מספר ימים. לכן, גם אם לא קיימים סימנים מורגשים או נראים לעין לפגיעה, מומלץ לפנות במשך 24 השעות שלאחר התאונה לחדר מיון על מנת לבצע בדיקות מקיפות. אם לא תבצעו את הבדיקות הללו  יהיה הרבה יותר קשה בהמשך להוכיח לחברת הביטוח קשר בין הפגיעה לתאונה הדרכים.

 

איסוף פרטים בזירת האירוע

 בעת התאונה יש לאסוף כמה שיותר פרטים אודות הרכבים המעורבים בה, שכן הפרטים דרושים לתביעת הביטוח. הפרטים שחובה על כל צד למסרם כוללים שם מלא, תעודת זהות, מספר רכב, סוג וצבע רכב, כתובת ומספרי פוליסות ביטוח. כמו כן, חשוב לגבות מספרי טלפון ושמות של עדים לתאונה, אשר ישמשו במידת הצורך כראיה בבית המשפט, בין היתר על מנת לקבוע מי היה אשם בתאונה. בנוסף, מומלץ לצלם את זירת האירוע, הכוללת את הנזקים שנגרמו לרכב, לרכוש ולגוף, מאפייני הדרך, שילוט ותמרורים. כל עוד נתוני התאונה טריים בזיכרונכם, כדאי גם לשחזר בכתב את פרטי האירוע מבחינת מהלך התרחשותו, תנאי הכביש והראות, כולל מצב התנועה ומזג האוויר. במידה שפינו אתכם לבית החולים, דאגו שגורם אחר מטעמכם יאסוף מידע ופרטים אלו בעבורכם.  מעבר לכך, יש ליידע את סוכנות או חברת הביטוח אודות התאונה, עדיף עוד בזירת האירוע, ולקבל מנציגיה הנחיות נוספות אודות אופן פעולתכם ופרטים נחוצים נוספים. 

 

טיפול בפגיעות ברכב

 לאחר סיום התיעוד וחקירת זירת האירוע יש להעביר את הרכב כבר באותו היום לבדיקה במוסך. במידה שהרכב אינו תקין יש להעבירו למוסך בעזרת שירותי גרירה. במוסך הרכב עליכם להזמין תחילה שמאי שיעריך את מידת הנזק שנגרם, וישלח את המידע לחברת הביטוח בדו"ח מפורט. רק לאחר קבלת האישור מחברת הביטוח ניתן לתקן את הרכב.

 

תיעוד רפואי והמשך טיפול

 במהלך הטיפול בחדר המיון חשוב לוודא כי הדו"ח הרפואי מפרט באופן נרחב וברור אודות התאונה ופגיעותיה. במידה שהדו"ח הרפואי חסר יש לבקש מהצוות להשלימו בתוספת חתימת רופא. מעבר לכך, בהמשך חשוב לדאוג לקבלת כל טיפול רפואי הנדרש בגין הפגיעה, ובתוך כך לשמור כל מסמך הקשור לתאונה לרבות דוחות טיפולים רפואיים, הפניות, מרשמים וקבלות. המידע והנתונים הללו ישמשו אתכם כבסיס עיקרי לתביעת פיצויים מול חברות הביטוח. 

 

העברת הודעה למשטרה

 במידה שלא הגיעו שוטרים לזירת התאונה, חשוב לפנות מוקדם ככל האפשר אל תחנת משטרה על מנת לדווח על התאונה ולקבל אישור על התרחשותה ופרטיה. הדיווח נדרש לצורך קבלת פיצויים מחברת הביטוח, ובנוסף הוא מעביר את חיובי טיפולים הרפואיים בגינה ישירות לידי חברת הביטוח. יש לציין כי דו"ח המשטרה יכול בהחלט להוות ראייה בבית משפט, ולכן חשוב להקפיד על מסירת פרטים נכונים ומדויקים אודות התאונה ונזקיה.

 

הגשת תביעת פיצויים לחברת ביטוח

 במרבית המקרים, ובעיקר בתאונות המערבות פגיעות גוף חמורות, מומלץ להיות מיוצגים על ידי עו"ד ביטוח שינהל עבורכם את תביעת הפיצויים מול חברת הביטוח. תביעות אלו יתבססו על נתונים ודוחות רפואיים, עדי ראייה, צילומים מזירת האירוע, רישום במשטרה, וכל מסמך אחר התומך בקשר שבין הנזקים שנגרמו ומידת חומרתם לבין התאונה עצמה.

 

רוצה ללמוד עוד על ביטוח רכב ?

לחץ על הלינק ללמוד על מגדל ביטוח רכב   

קבלת הצעת ביטוח רכב
מלא את פרטייך וקבל הצעה אטרקטיבית
לביטוח רכב ללא כל התחייבות מצדך

*שם מלא
*אזור מגורים
*טלפון
*דוא"ל
*גיל הנהג הצעיר ביותר
*סוג הביטוח
*יצרן הרכב
*דגם הרכב
*שנת יצור
*מספר תביעות ב 3 שנים האחרונות